چاي سفيد، چايي ميباشد که از جوانههاي تازه به دست آمده و داراي طبعي سرد و خشک است. دمنوش چاي سفيد در کشورهاي چين، هند و ايران داراي قيمت بالايي است. زيرا خواص و فوايد آن حتي از چاي سبز هم بيشتر است. متخصصين طب سنتي به علت خواصي که دمنوش اين چاي دارد، توصيههاي بسيار زيادي جهت استفاده از آن ميکنند. ما در ادامه قصد داريم تا چاي سفيد، انواع و خواص آن را مورد بررسي قرار دهيم. اگر شما نيز به اين موضوع علاقهمند هستيد، بهتر است تا انتهاي اين مقاله همراه ما باشيد.
چاي سفيد چيست؟
براي پاسخ به اين پرسش بايد بيان کنيم: اين چاي از گلبرگهاي تازه، گياه چاي حاصل ميشود و نام گياه آن کامليا سنسيس است. اين چاي در برابر نور طبيعي آفتاب خشک ميگردد و اکسيد نميشود. تفاوت چاي سفيد با ساير چايها در نحوه برداشت و فرآوري آن ميباشد. گياه چاي سفيد از برگهاي دستچين شده و ظريف گياه چاي به دست ميآيد. علت نامگذاري آن نيز اين ميباشد که اين چاي، از شکوفههاي شکوفا نشده نقرهاي رنگ، گياه چاي به دست ميآيد. ميتوان گفت: اين چاي داراي کمترين ميزان کافئين است. مهمترين مرکز کشت اين گياه، در استان فوجيان چين واقع شده است. هنگامي که شما يک ليوان دمنوش چاي سفيد مينوشيد، شايد در ابتدا فکر کنيد که بدون طعم و مانند آب است اما پس از گذشت مدتي، در دهان و نفس خود يک طعم شيرين و ملايم حس خواهيد کرد.
معرفي انواع چاي سفيد
انواع چاي سفيد شامل موارد زير ميشود:
بای مادان
ميتوان نوع جديدتر چاي سفيد که در چين و ديگر کشورهاي جهان کشت ميشود، را اين چاي نام برد. ميتوان چاي باي مادان را از چاي سفيد چيني اصل يا از انواع ديگر آن کشت نمود. اغلب اين گياه از برگهايي که به تازگي روييده يا کمي باز شدهاند، تشکيل ميشود.
سوزن نقرهای
اين چاي از گياه بزرگ و پر برگ و سرشار از موهاي سفيد به دست ميآيد. چاي سوزن نقرهاي به رنگ نقرهاي است و نام خود را نيز از همين رنگ ميگيرد.
چای سفيد Darjeeling
گياه اين چاي، چاي سفيد اصلي چيني نيست، بلکه از گياهان چاي بومي است که در مناطق دارجلينگ هند به دست ميآيد. روشهاي پردازش آن مانند چاي سفيد فوجيان است، اما ويژگيهاي طعم آن کاملاً متفاوت است.
چای سفيد (برداشت ميمون)
شايعات حاکي از آن است که که نخستين بار ميمونهاي آموزش ديده بودايي از مرتفعترين نقاط درختان چاي وحشي و در مناطق کوهستاني، اين چاي را برداشت کردهاند. چاي «برداشت ميمون» واژهاي است که اين روزها جهت نشان دادن نوعي چاي مرغوب چيني که از جوانهها و برگهاي چاي حاصل ميشود، به کار ميرود.
چگونه دمنوش چاي سفيد را تهيه کنيم؟
براي آماده کردن اين دمنوش شما نخست بايد آب را بجوشانيد، پس از گذشت ده دقيقه يک قاشق چاي خوري را از يکي از انواع چاي سفيد، در فنجان خود ريخته و سپس آب جوش را به آن بيفزاييد. يک درپوش سر فنجان قرار دهيد و اجازه دهيد ۵ الي ۸ دقيقه سپري شود، پس از آن دمنوش چاي سفيد شما آماده است.
بررسی فوايد موجود در چای سفيد
حال بهتر است مطالبي درباره فوايد چاي سفيد، بيان کنيم تا شما بيشتر با اين چاي پرخاصيت آشنا شويد. شايد بررسي اين خواص بتواند در گنجاندن اين دمنوش در برنامه غذايي روزانه شما، تأثيرگذار باشد. اين خواص شامل موارد زير ميشود:
- چاي سفيد موجب بهبود بيماري ديابت شود.
- موجب افزايش هوشياري و انرژي ميشود.
- موجب کاهش فشار خون ميشود.
- درمان سردرد
- ميتواند موجب رفع تيرگي اطراف چشمها و پف آنها شود.
- درمان آکنههاي پوستي
- کاتچين موجود در اين چاي ميتواند موجب کاهش التهاب در بدن شود و خطر ابتلا به برخي بيماريها مانند سرطان را کاهش دهد.
- موجب سلامت کليهها ميشود.
- ميتواند به بهبود وضعيت کبد کمک کند.
- کمک به هضم غذا
- نوشيدن چاي سفيد براي افرادي که از بيماري کم کاري تيروئيد رنج ميبرند، بسيار مفيد است.
- نوشيدن چاي سفيد به کاهش وزن کمک بسيار زيادي ميکند.
- موجب تقويت حافظه ميشود.
- با نوشيدن اين چاي، از پيري زودرس خود پيشگيري کنيد.
- اين چاي به دليل دارا بودن آنتي اکسيدانهاي فراوان براي قلب مفيد است.
- براي سلامتي دندانها مفيد است.
- موجب کاهش فشار خون ميشود.
عوارض چای سفيد
اما هر چيزي که کنار مزايای بيشمار خود، اندکي ضرر هم دارد. چاي سفيد نيز از اين قاعده مستثني نيست. گرچه کافئين موجود در اين چاي، اندک ميباشد. اما اين نکته را بدانيد که همين کافئين پايين هم ميتواند سبک زندگي شما را مختل نمايد. نوشيدن بيش از حد اين چاي ميتواند موجب بيخوابي، بيقراري، سرگيجه و عصبي شدن، گردد. افرادي که داراي مشکلات گوارشي هستند، بهتر است در نوشيدن اين چاي زياده روي نکنند.