دسته‌بندی نشده

طرز تهیه چای اولانگ

طرز تهیه چای اولانگ

اخیراً چای اولانگ محبوبیت خاصی پیدا کرده است و همه به دنبال طرز تهیه چای اولانگ هستند و درمورد خواص آن برای سلامتی مطالعه می‌کنند. چای اولانگ مانند چای سبز، چای ترش و چای سیاه از گیاه کاملیا سیننسیس گرفته می‌شود.

اولانگ در زبان چینی به معنی اژد‌های سیاه است و چندین افسانه پشت نام این چای محفوظ است. از طرف دیگری گیاه این چای به دور بوته‌های خود می‌پیچد و به شکل یک اژد‌های سیاه درمی‎آید. برخی منابع می‌گویند علت نام‌گذاری این گیاه به این دلیل است که وقتی برگ‌های این گیاه را در آب داغ می‌گذارند، برگ‌ها به شکل اژد‌های سیاه باز می‌شوند.

چای اولانگ چیست؟

پس از آب، چای محبوب‌ترین نوشیدنی جهان است. چای اولانگ تنها 2 درصد از چای تولید شده را تشکیل می‌دهد. این چای فواید فراوانی برای سلامتی دارد. این چای سنتی چینی، با نام‌های دیگری مانند وویی و وولانگ نیز شناخته شده است. وویی کوهی در شهر فوجیان چین است که اولین بار چای اولانگ از آن سرچشمه گرفته است. با توجه به طرز تهیه چای اولانگ، طعم و بوی آن متفاوت است.

این چای شامل بهترین ویژگی‌های چای سیاه و سبز می‌شود. برای تهیه این چای باید برگ‌های گیاه را خشک کنند تا رطوبت آن‌ها کاملاً از بین برود. سپس آن‌ها را داخل بامبو میریزند تا فرآیند اکسیداسیون آغاز شود. در برخی موارد برگ‌ها را نیمه اکسید می‌کنند. پس از برداشت برگ‌ها آن‌ها را فرآوری می‌کنند. پس از آن با توجه به طریقه مصرف چای اولانگ، آن را به شکل تی‌بگ، چای خشک و دمنوش بسته‌بندی می‌شود.

انواع اولانگ براساس طرز تهیه

 

چای اولانگ طیف متفاوتی از طعم و رنگ را با توجه به سطح اکسیداسیون و برشته شدن دارد. رنگ این چای از سبز روشن تا رنگ تیره متغیر است و طعم‌های شیرین، رایحه تند، گلدار و دودی دارد. انواع اولانگ از خوش طعم‌ترین چای‌های موجود هستند.

اولانگ ققنوس (دان کونگ)

این چای در جنوب چین در استان گوانگدونگ تولید می‌شود و از پرفروش‌ترین نوع چای اولانگ است. این چای از کوه‌های ققنوس گوانگدونگ بدست می‌آید. این چای طعم، عطر و بوی طبیعی دارد.

بیشتر بخوانید  معرفی 4 دمنوش برای کم کاری تیروئید

اولانگ تای گوان یین

چای تای گوان یین در منطقه کوهستانی استان فوجیان تولید می‌شود. این چای طی پروسه 60 ساعته و پر زحمتی تهیه می‌شود. طعم گلدار، سبک و مطبوعی دارد. اغلب این چای را شبیه ارکیده تصور می‌کنند.

وویی اولانگ (داهونگ پائو)

این چای برخلاف تای گوان یین، سبک نیست و طعم تند، عمیق و دودی دارد. سطح اکسیداسیون این چای بالا است و ترکیبات معدنی زیادی دارد. این چای از گران‌تری چای‌های جهان محسوب می‌شود.

چای اولانگ کوهستانی (گاوشان)

کوهستانی در مرکز تایوان زادگاه این چای است. این چای به آرامی اکسید می‌شود و به همین دلیل به چای سبز نزدیک‌تر از چای سیاه است. این چای طعمی سبک و گلدار دارد.

چای اولانگ شیر (جین ژوان)

چای اولانگ طعم خامه‌ای و شیرین دارد. این چای در ارتفاعات پایین‌تری کاشت و برداشت می‌شود. فصل بهار زمان برداشت این چای است. این چای به طور طبیعی طعم شیری، خامه‌ای و کره‌ای دارد و با شیر سرو می‌شود.

 

تفاوت انواع چای اولانگ

چای‌های اولانگ از سبز تا سیاه همگی از گیاه کاملیا سیننسیس تهیه می‌شود و تفاوت آن‌ها در روش تهیه، طعم و کافئین نهفته در آن است. تفاوت اصلی در روش اکسیداسیون آنهاست. طرز تهیه چای اولانگ به این صورت است که چای را خشک می‌کنند سپس چای کبود شده وارد مراحل اکسیداسیون می‌شود. پس از اکسید شدن، آن را تفت می‌دهند.

اولانگ سبز

اولانگ سبز را با نام یشم نیز می‌شناسند و خیلی زیاد شبیه به چای سبز است. رنگ این چای کمی تیره‌تر از برگ‌های چای سبز است. کمی پیچ و تاپ و پیچ خوردگی دارد. همانند چای سبز این چای نیز طعم سبک، تازه و معطری دارد. طعم‌های گیاهی تند و شیرین در این چای به خوبی احساس می‌شود. سطح اکسیداسیون اولانگ سبز کم است و آن را سبک برشته می‌کنند.

اولانگ بو داده

 این نوع چای اولانگ طعم ملایم و گرمی دارد. سطح اکسیداسیون آن متوسط است و از اولانگ سبز کمی بیشتر اکسید می‌شود. تفت دادن و برشته کردن این چای در حد متوسط است. این چای نرمی و لطیفی اولانگ سبز را ندارد. این چای را با ادویه‌های گرم، کنجد، عسل و … تفت می‌دهند. چای‌هایی که بیشتر اکسیده می‌شوند‌، نسبت به همنوعان خود دوام بیشتری خواهند داشت.

بیشتر بخوانید  معرفی دمنوش برای درمان سردرد

اولانگ سیاه

 این اولانگ سطح اکسیداسیون متوسطی دارد اما به شدت تفت داده می‌شود. طعم آن قوی است. ظاهر آن کاملاً سیاه و تیره رنگ است. قوی‌ترین چای در رده چای‌های اولانگ، اولانگ‌های به شدت بو داده و اکسید شده است.

 

انواع چای اولانگ

اولانگ یکی از محصولات محبوب انواع چای است که همواره به دنبال طرفداران جدیدی می‌باشد.

طریقه مصرف چای اولانگ

بهتر است این چای را به سبک چینی در قوری سفالی دم کنید. 2 لیوان آب را بجوشانید. اگر چای اولانگ خشک شما فشرده است، یک قاشق چای‌خوری و اگر چای خشک شما برگ‌های بازی دارد، 2 قاشق چای‌خوری از آن را داخل قوری بریزید. وقتی آب جوش آمد، آن را داخل قوری بریزید و سپس درب قوری را بگذارید. 1 تا 5 دقیقه طول می‌کشد تا چای دم بکشد. هرچه زمان دم کشیدن چای بیشتر باشد، طعم چای قوی‌تر می‌شود. وقتی چای آماده شد، آن را از صافی رد کنید و داخل فنجان بریزید.

خواص چای اولانگ

خواص چای اولانگ

این چای خاص حاوی ویتأمین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های زیادی است که همگی برای بدن انسان مفید و ضروری است. یک فنجان چای اولانگ حاوی مقداری کلسیم، منیزیم، کافئین و پتاسیم است. این چای به کنترل و درمان علائم دیابت کمک می‌کند و سلامت قلب را بهبود می‌بخشد. چای اولانگ موجب به کاهش وزن می‌شود. این چای عملکرد مغز را بهبود می‌بخشد و باعث تقویت حافظه می‌شود. از دیگر خواص این چای می‌توان به تقویت دندان، استخوان و درمان سرطان‌های خاص اشاره کرد.

نتیجه‌گیری

چای اولانگ 2 درصد از چای‌های دنیا را تشکیل می‌دهد و براساس میزان اکسید شدن به چند نوع چای اولانگ تقسیم می‌شود. این چای گران قیمت است و خواص زیادی دارد. طریقه مصرف چای اولانگ ساده است و میزان غلظت و زمان دم کردن آن بستگی به سلیقه فرد دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *