دسته‌بندی نشده

طرز تهیه صحیح انواع دمنوش‌ها

طرز تهیه دمنوش

تهیه یا دم کردن گیاهان و میوه‌ها یکی از رایج‌ترین و قدیمی‌ترین روش‌های استفاده از دارو‌های گیاهی است و از قدیم الایام طرز تهیه دمنوش،تا به امروز بسیاری از مردم دمنوش‌های مختلفی را مورد توجه قرار داده‌اند. دمنوش یک نوشیدنی گیاهی است که به صورت خشک یا تازه با استفاده از گل، برگ، ساقه، ریشه، دانه، پوست میوه یا سایر اجزای گیاهان دارویی تهیه می‌شود که می‌تواند در آب حل شود. امروزه برخی از افراد برای بهره‌مندی از فواید دمنوش برای سلامتی، تنوع و بهبود نوشیدن روزانه و پذیرایی از مهمانان از دمنوش استفاده می‌کنند. در این قسمت از مقاله تهیه انواع دمنوش را به شما آموزش می‌دهیم. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.

موارد مهم در طرز تهیه دمنوش‌های مختلف

هر دمنوش گیاهی از گل، ساقه، دانه، ریشه و سایر قسمت‌های گیاه تهیه می‌شود. مدت زمان لازم برای تهیه انواع دمنوش‌های گیاهی متفاوت است و به این نکته اشاره می‌شود که دم کشیدن بیش از حد این دمنوش‌ها می‌تواند رنگ آن‌ها را کدر کند. لازم به ذکر است که رنگ هر نوشیدنی گیاهی با رنگ اصلی این گیاهان متفاوت است. اما به طور کلی رنگ‌ها بین زرد، نارنجی و قهوه‌ای روشن است. افراد باید دقت کنند که برای تهیه دمنوش‌های گیاهی می‌توانند از بخش مورد نظر به شکل اصلی یا پودر شده استفاده کنند. برای تهیه پودر این گیاهان باید آن را با هاونگ کاملاً کوبیده و یا در مواردی آن را برش دهند. لازم به ذکر است کسانی که قصد تهیه این نوشیدنی‌ها را دارند باید گیاهان مورد نظر خود را از عطاری خریداری کنند تا بتوانند از انواع مناسب و سالم در تهیه دمنوش‌ها استفاده کنند. زیرا برخی از افرادی که این گیاهان را جمع‌آوری می‌کنند ممکن است نتوانند یک نوع گیاه سمی را از یک گیاه سالم تشخیص دهند. لازم به ذکر است که دمنوش با جوشانده متفاوت است و طرز تهیه آن‌ها نیز متفاوت می‌باشد.

طرز تهیه دمنوش

برای تهیه نوشیدنی گرم ابتدا باید برگ‌ها یا پودر گیاه را تهیه کرد و در قوری چینی یا شیشه‌ای ریخت. در مرحله بعد باید گیاهان را با آب جوش با دمای بین ۷۰ تا ۱۰۰ درجه سانتیگراد بجوشانید. برای دم کردن این گیاه طبیعی باید قوری را روی شعله ملایم قرار دهید و بعد از چند دقیقه نوشیدنی را از صافی پایین بیاورید و با مواد شیرین مانند عسل بنوشید. در این میان برای تهیه جوشانده به فرد اجازه داده می‌شود تا پودری را که از ابتدا تهیه شده در آب بجوشاند. با استفاده از جوشانده به مقدار زیاد می‌توان از تمام خواص سلامتی استفاده کرد. زیرا تمام مواد مغذی مفید گیاه از آن خارج می‌شود. در این قسمت به طرز تهیه تعدادی از پر مصرف‌ترین دمنوش‌های گیاهی می‌پردازیم.

طرز تهیه دمنوش آویشن

 دمنوش آویشن

آویشن یکی از ارزشمندترین گیاهانی است که در طبیعت با رنگ صورتی مایل به بنفش وجود دارد. بسیاری از مردم از برگ‌های خشک یا تازه برای تهیه دمنوش آویشن استفاده می‌کنند. برای تهیه این نوشیدنی گیاهی با استفاده از برگ‌های خشک شده، ابتدا باید برگ‌های گیاه را آسیاب کرده و سپس در قوری چینی یا شیشه‌ای ریخته و به آب در حال جوش اضافه کرد. سپس اجازه دهید نوشیدنی به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه روی حرارت ملایم بجوشد. پس از تهیه این نوشیدنی، افراد می‌توانند برای بهبود طعم آن را با عسل امتحان کنند. شایان به ذکر است که برخی افراد ترجیح می‌دهند از نوع خشک و تازه آن برای تهیه این دمنوش استفاده کنند. لازم به ذکر است که هنگام تهیه این دمنوش باید مراقب باشید که به ازای هر قاشق چایخوری پودر آویشن خشک به لیوان آب جوش بریزید. زیرا عدم تعادل بین استفاده از آویشن و آب جوش است که این نوشیدنی بیش از حد رقیق می‌شود.

بیشتر بخوانید  معرفی بهترین دمنوش‌های چاق کننده و اشتهاآور

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

زنجبیل یکی از گرم‌ترین و غنی‌ترین گیاهانی است که بسیاری از مردم در روز‌های سرد زمستان از آن استفاده می‌کنند. برای تهیه این دمنوش می‌توان از ریشه زنجبیل یا پودر آماده این گیاه استفاده کرد.

  • گام اول

برای تهیه این دمنوش باید ریشه‌های این گیاه را به صورت ورقه‌های نازک درآورد.

  • گام دوم

سپس مقداری از این ورقه‌های نازک را باید به آب در حال جوش اضافه کرده و به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه روی شعله ۵۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید تا دم بکشد.

  • گام سوم

پس از دم کشیدن این نوشیدنی باید دم کرده آن را صاف کرده و با عسل میل کرد.

نکته: هنگام تهیه این دمنوش باید میزان آب، پودر یا ورقه‌های زنجبیل را در نظر بگیرید. شایان به ذکر است که بسیاری از زنجبیل نیز به عنوان جوشانده استفاده می‌کنند. لازم به ذکر است که دمنوش این گیاه طعم تندی دارد و به همین دلیل است که افراد برای تهیه دمنوش زنجبیل، گیاهان دیگری با خواص بالا اضافه می‌کنند. در این بین برخی ترجیح می‌دهند برای تهیه این دمنوش آن را به تنهایی دم کرده و عسل را به نوشیدنی اضافه کنند.

طرز تهیه دمنوش بابونه

دمنوش بابونه

ترکیب این گیاه با خواص فراوان از گل بابونه به دست می‌آید. طرز تهیه این دمنوش بسیار ساده است. برای تهیه این نوشیدنی، افراد می‌توانند گل‌های خشک بابونه را با آب جوش مخلوط کرده و با شعله بسیار ملایم حدود پنج تا هفت دقیقه بجوشانند. خاطر نشان می‌شود افراد پس از دم کشیدن این نوشیدنی آن را از صافی عبور داده و با کمی عسل میل کنند.

طرز تهیه دمنوش دارچین

دارچین یکی از ادویه‌های با خاصیت گرم است. این ادویه از پوست یک درخت به دست می‌آید. مردم پوست را به قطعات نازک برش می‌دهند یا افرادی سعی می‌کنند پوست را پودر کنند تا علاوه بر تهیه دمنوش بتوان از آن به عنوان مکمل بسیاری از غذا‌ها استفاده کرد. طرز تهیه این دمنوش با استفاده از پودر یا چوب دارچین یکسان است و مانند هر نوشیدنی گیاهی دیگری قابل تهیه می‌باشد. برای تهیه این دمنوش باید دو یا سه عدد چوب دارچین یا دو یا سه قاشق چایخوری از این ادویه را در آب جوش بریزید و بگذارید ۱۵ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد. پس از اتمام دم کردن، می‌توان نوشیدنی آماده شده را از صافی عبور داده و با عسل یا نبات میل کرد. افراد می‌توانند دو یا سه فنجان از نوشیدنی‌های گیاهی فوق را مصرف کنند.

بیشتر بخوانید  خواص چای ترش

طرز تهیه دمنوش به

برای تهیه دمنوش به برای هر نفر حدود یک قاشق در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه دم کرده و سپس میل کنید. افزودن کمی زعفران اثرات قلب و مغز را تقویت می‌کند و رنگ و طعم آن را بهبود می‌بخشد. اگر میوه برای شما کاملاً شیرین است، نیازی به شیرین‌کننده ندارید، اما اگر مزه آن را دوست ندارید، خوب است آن را با کمی نبات شیرین کرده و بنوشید.

روش دیگر:

هنگام دم کشیدن، یک قاشق غذاخوری به خشک را با هل و دارچین در یک لیوان آب جوش داخل قوری چینی بریزید و بگذارید ۲۰ دقیقه بجوشد. سپس آن را صاف کرده و یک قاشق چایخوری زعفران آب کرده را اضافه کنید. اگر دوست داشتید می‌توانید یک تکه نبات را در قوری بریزید و تا شیرین میل کنید.

آیا دمنوش‌ها دارای ترکیبات مفیدی هستند و عوارضی ندارند؟

ترکیبات دمنوش

در پاسخ به این سؤال باید توجه داشت که اگرچه گیاهان دارویی منشأ طبیعی دارند و در مقایسه با دارو‌های شیمیایی عوارض کمتری ایجاد می‌کنند، اما مصرف نادرست برخی از این گیاهان می‌تواند عوارض ناخواسته و حتی مسمومیت شدید داشته باشد. بنابراین استفاده از گیاهان دارویی مانند دارو‌های شیمیایی باید با آگاهی و پس از اطلاع از نحوه عملکرد آن‌ها همراه باشد. به خصوص برای کودکان و افراد مسن در استفاده از این گیاهان باید دقت بیشتری به خرج داد. برای مثال: مصرف روزانه دمنوش گل گاوزبان اگرچه خواص درمانی زیادی دارد، اما برای افراد مبتلا به فشار خون و بیماری قلبی باید احتیاط بیشتری کرد. در نتیجه دمنوش را باید در حد اعتدال و در صورت وجود بیماری با مشورت پزشک یا متخصص طب سنتی مصرف کرد.

تفاوت جوشانده و دمنوش

اگر گیاه را مستقیماً در آب سرد یا گرم بجوشانید، جوشانده‌ای درست می‌شود که خواص و اثرات قوی‌تری نسبت به چای دارد و در مقایسه با عرقیجات‌های گیاهی، خاصیت تقویت‌کنندگی و بویی که از گیاه خارج می‌شود، بیشتر می‌باشد. اما تحقیقات نشان داده است که جوشانده برخی از گیاهان به دلیل تند بودن و تأثیر فوری بر اندام‌های مختلف بدن، عوارض نامطلوبی دارد و می‌تواند منجر به مسمومیت یا حتی مرگ شود. در نتیجه مصرف روزانه دمنوش به میزان متعادل به خصوص دمنوش گیاهان ناشناخته بدون نظر کارشناسی توصیه نمی‌شود.

جمع‌بندی

یکی از بهترین دارو‌های طبیعی دمنوش است، در واقع اگر گیاهان دارویی را به خوبی و با آگاهی بشناسید و با آن آشنایی داشته باشید، شاید به جای استفاده از دارو‌های شیمیایی برای تسکین درد از این گیاهان و از آن‌ها برای درمان استفاده کنید. به طور کلی طرز تهیه دمنوش‌های گیاهی مختلف یکسان است، اما افراد باید دقت کنند که از یک نوع نوشیدنی استفاده کنند که عوارضی ایجاد نمی‌کند. در این مقاله در مورد طرز تهیه دمنوش‌های مختلف صحبت کردیم. امیدواریم بتوانید از این روش‌ها استفاده کنید و یک نوشیدنی خوب درست کنید. ممنون که تا پایان این مطلب ما را همراهی کردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *